tag:blogger.com,1999:blog-1603810104289490181.post8784623187321554647..comments2023-08-12T04:59:58.200-07:00Comments on Samovar: Jak já peču chlebíkMyartbookhttp://www.blogger.com/profile/15823347169026857658noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1603810104289490181.post-73287893528624733552012-02-18T01:24:10.493-08:002012-02-18T01:24:10.493-08:00potírání vodou je určitě dobrý nápad. taky jsem ho...potírání vodou je určitě dobrý nápad. taky jsem ho během horkého léta, kdy kynul na okně hodně potírala vodou..a jistě mu to prospělo. pak ještě možná při pečení - Prvních 15min na max. a potom dopéci tak na 160stupních.. děláte to tak?Myartbookhttps://www.blogger.com/profile/15823347169026857658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1603810104289490181.post-82676249346819270522012-02-17T11:36:35.092-08:002012-02-17T11:36:35.092-08:00Hezky vecer, zkousela jsem chleba dle Vaseho navod...Hezky vecer, zkousela jsem chleba dle Vaseho navodu (olej do testa, mleko na potreni), prisel mi rozhodne vlacejsi a mene tvrdy. Drozdovy chleba byl super, ale u kvaskoveho tam ta tvrda kurka je. Premyslim, jestli neni chyba v kynuti. Kvaskovy chleba nechavam kynout okolo 6-8h pri 22st. Akorat mame (jak jinak v panelakovem byte) dost sucho a povrch chleba je o 8h kynuti trochy vyschly, malinko poporaska. Mozna by stacilo ho behem kynuti potirat obcas vodou. Problem je ten, ze rano upatlam bochnik a nechvam kynout pres den. Cely den pak litam okolo deti, jsme porad venku a na pomazani chlebiku si ani nevzpomenu... Holt budeme asi brousit zoubky:-)<br />Kazdopadne diky za rady a skvely blog!<br />LucieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1603810104289490181.post-32816023242212825522012-02-08T02:38:57.094-08:002012-02-08T02:38:57.094-08:00Diky za odpoved, pri dalsim peceni zkusim a napisu...Diky za odpoved, pri dalsim peceni zkusim a napisu, jak pokd dopadl:-) L.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1603810104289490181.post-68095310821756110022012-02-07T03:01:11.017-08:002012-02-07T03:01:11.017-08:00děkuji moc za milé psaní!! chlebové pečení je pro ...děkuji moc za milé psaní!! chlebové pečení je pro mne velká radost. ted jsem sice zase trošku na začátku - neb jsem změnila místo působení z francie na moravu.. tak zase zkouším,jak mi která mouka a správný poměr sedne nejlépe...<br />byla jsem taky u kamaráda pekaře v pekárně na výzvědy a tak dneska podle něho zkouším chlebík.. dám ho sem blog hned jak bude výsledek .-)<br />a k tvrdosti kůrky chleba.. občas se mi taky stalo že byla příliš křupavá. dle zkušeností pomohlo chlebík potřít vodou jen na začátku pečením (těsně než vracím do rozžhavené trouby) a pak na závěr po vytažení potřít buď mlékem anebo olivovým olejem. taky když jsem do těsta chlebového přidala lžíci tuku (většinou olivolej) byl měkčí. tak zkuste.. a dejte vědět! zajímá mě jak se podaří!Myartbookhttps://www.blogger.com/profile/15823347169026857658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1603810104289490181.post-52587882894879183712012-02-05T03:59:34.003-08:002012-02-05T03:59:34.003-08:00Dobry den, chlebiky vypadaji uzasne. Nekolikrat js...Dobry den, chlebiky vypadaji uzasne. Nekolikrat jsem se o chleba doma pokusila, pekarnu nemam, navic preferuji klasicky bochnik z trouby:-)<br />Drozdovy chleba se celkem vede, ale nema tu "spravnou kvaskovou chut". Kvaskovy jsem delala, celkem asi 10x. Myslim, ze ty posledni byly celekm dobre, chutove kysele, pro me fajn, ale manzel breptal, ze uz je to na nej moc. Byl celkem hutny, ale takovy kvaskovy chleba asi bude. Nicmene jeden problem jsem eliminovat nedokazala, a to tvrdost kurky. Kurka neni uz ani krupava, ale temer kamenna:-( Krajet se s namahou da, ale trha se, pro lidi s mensi trpelivosti a horsi dentici je temer nepokousatelna:-(<br />Netusite, kde delam chybu? Dekuji moc za odpoved a za nadherny blog!<br />LucieAnonymousnoreply@blogger.com