pondělí 3. prosince 2012

Kurz zpracování mléka a další sýry..

To tak prostě je. Už skoro nepeču macarons, pusinky, nebo koláčky.. ale dělám sýry. Kéž by se dalo napsat jeden za druhým.. ale nejde to, školní úvazek se mi nedaří moc krátit a cestování do moravské metropole a za milým.. se promítá do času na sýry. přesto aspoň jednou týdně.. nový sýr se tvaruje pod rukama.. a chleba kyne v ošatce.
nově nabitá z kurzu nejenom o legislativě, ale také prakticky k mléko zpracování.. jej tak bych už chtěla mít malou sýrárnu.. s prostorem a zařízením "bez" kompromisů a tvořit jeden sýr za druhým :-)
jenže to prostě nejprve musíme najít to místo! a tak zatím stále v mini kuchyňce našeho apartmánku.. vznikají vedle sebe pokusy o pařenice a naopak již docela slušné tvrdé sýry, jemné chuti, zrající pod voskem.. tedy ne moc zrající, jako ty volné bez vosku.. ale aspoň se o ně nemusím báti.. že mi je živé organizmy budou přetvářet k obrazu svému :-)
a to že chutná nejenom já.. to nás těší velmi velmi a tak hurá. . už ani ne měsíc školy.. bude zkouškové, snad i více času na sýrování..
a tak.. někdo začíná s cukrovím.. a já se těším na dnešní nový pokus a korbačiky!
a taky na goudu s aplikací drobných rad z kurzu!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...