pátek 18. května 2012

uvařím .. Chřest se smetanovou omáčkou

Jaro je opět tady a i když nejsem dole na jihu, kde se to chřestem teď hemží všude, přece jen se jeden svazek dostal ke mně i tady..
Půlka z něj skončila ve slaném koláči.. a ta druhá si žádala lehkou rychlou úpravu na večeři.
A tak..
cca 6 stonků chřestu, očištěného (základem je odkrojit tuhé a kornaté konce) na krájet na špalíčky cca 10cm dlouhé.
V kastrůlku na olivoleji opražit tři stroužky nadrobno nasekaného česneku. Přihodit k tomu chřest. Lehce opražit. Přidat silný plátek másla, lžičku maizeny a deci smetany. nechat lehce probublat. Vypnout. Přisypat nasekané bylinky - tymián, rukola, zelené z cibulky, nechat ještě pod pokličkou chvilku dojít. Vymačkat šťávu z půl citrónu, a přilít ji ke směsi.
Na talířek možno naservírovat s "hráškem" do polévky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...