středa 25. dubna 2012

Rohlíky!

a občas zase namísto chutě na čerstvý chléb, bych si dala rohlík!
Jenže ne ledajaký! Jenže koupit dobrý rohlík, to je snad ještě horší než s dobrým chlebem. Nesnáším ty rohlíky do kterých kousnete a půlka se vám rozdrobí po bradě!

neměli jsme tu ve vesnici problém s rohlíky, pekl králík velmi dobré, ale nějak to začíná mít slabé chvilky, tak jsem se rozhodla, že se to musím taky naučit§

Nemám na to sice mechaniku (řezačku a vyválečku rohlíků) ale i tak to jde velmi dobře!
Takže zadělat kvásek z kostky droždí, lžičky cukru a 100ml vlažného mléka.

Přesít půl kila hladké mouky se lžičkou soli. Vlít do ní vzejitý kvásek, zadělat vláčné těsto spolu s cca 100ml vlažné vody a 10ti lžic oleje slunečnicového. Hněte dokud těsto není dokonale hladké a nadýchané. Nechte kynout cca 90min.

Pak vyválet na placku nakrájet na trojúhelníky, ty smotat do rohlíků.
Zapnout troubu na 200stupňů.. nechat rohlíky ještě půl hodiny nakynout. Potřít rozšlehaným vejcem. Péci dozlatova.

Z této dávky je asi 12 kousků rohlíků o sytosti větší než znáte z kupovaných.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...