pondělí 26. března 2012

Naklíčená čočka

Neodbytná chuť na čerstvé, zelené..
jak uspíšit sklizeň?

Stačí nasypat libovolnou luštěninu - hrách, fazolky, čočku, cizrnu.. na talířek s vlažnou vodou.. tři dny zajišťovat čerstvou vodu a slunečný parapet a máme to!
Já takto měla již hrášek - ten doporučuji pak naklíčený opražit na pánvi s tukem a olejem - pučálka je na světě. Posolit a podávat.
Čočku mám ráda na čerstvém chlebu pokapanou olivolejem, solí .. anebo s máslem.

Možno také přidat do vývaru - ovšem těsně před podáváním - ať se zachová křupavost a čerstvost!
Ideálně pro dny jarní únavy!!

Nejlepší je použít luštěniny neloupané, nepůlené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...