pondělí 21. listopadu 2011

Slaný koláč s hříbkama

Tak jsme se i my zde dočkali.. Konečně rostou v Provence houby :-) ač v Čechách již je dávno zamrazeno.. Tady je teď ten správný čas. Roste kolem nejvíce klouzků.. suším o sto šest. A vaření má taky houbový nádech.
Pravou houbovou polévku si nechám až na Vánoce..

Teď něco odlehčeného.. co se hodí k prvnímu letošnímu vínu.
Slaný koláč - quiche. Zde velmi populární.
A velmi snadný.
je třeba jen to co máme rádi -
lístkové (já vím.. listové) těsto
dvě vajíčka vyšlehaná s hrnkem smetany (kysané), osolené, opepřené
miska nakrájených hříbků
taky kousek nakrájeného pórku
hrst hrozinek
sýr plísňový (kozí)

Těsto v tenkém plátku vložit do zapékací misky s pečícím papírem.
Na něj vše naskládat, zalít smetanovou směsí.
Pekla jsem 35min - dozlatova.




oranžová nám tu teď docela hraje.. Jedno malé kaki


a jeden malý Le creuset litinový hrneček..nejonvější blešákový úlovek :-)


2 komentáře:

  1. Hmm, zajímavé s těma rozinkama...jak to chutná - kombinace rozinek a hub?

    OdpovědětVymazat
  2. chutná moc dobře, pokud máte rádi kombinaci - sladko - slanné - třeba maso s ovocem :-) ještě bych přidala nasekané oříšky vlašské..

    OdpovědětVymazat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...