úterý 8. listopadu 2011

Konfitovaná kachní stehýnka s polentou

Dlouho jsem neměla zdání co to ta polenta je..
Občas se někde objevilo že byla špatně uvařená, neochucená, zklamala.. A tak jsem na ni jen nahlížela v regále. Ale jelikož se tu blížíme ke konci (- francouzského vaření-) tak je třeba vše zkusit dokud jsme tu.
a tak ji koupila. za dvě eura kilo.
První zkouška byla dle receptu uvedeném na obalu - polentová kaše se sýrem.
Polenta - kukuřičná mouka - se uvaří v osolené vodě 10min. (záleží na hrubosti namletí.. takže na držte se návodu na pytlíku:-). Na pánvi jsem zkaramelizovala dvě na plátky nasekané šalotky. Nakrájela sýr plísňový, velmi výrazný. .. ten dala na kaši a na něj cibulku. Dobrota to byla veliká.
No a druhý den.. vytasila jsem kachní stehýnka, k tomu bílé zelí uvařené. Polentu co zbyla v hrnci nakrájela na kostičky a opekla v troubě spolu s masem.
A tak myslím, že premiéra polenty byla velmi úspěšná.. Chutná nám všem.. tak už se těším na další variace.
Obecně hezky o polentě třeba zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...