úterý 29. listopadu 2011

Hruškový koláč s mascarpone

Stále je dosti zralých hrušek..
Proč nevyzkoušet rady francouzských kuchařinek.. upéci dobrý hruškový koláč (gateau).
Suroviny:
3 vejce - vyšlehat sníh z bílků
kelímek 250g mascarpone
100g cukru
citronová šťáva
250g mouky smíchat s prdopečiva
100ml mléka
dvě hrušky
nasekané mandle, čokoláda, kakao.. dle chuti

V jedné misce vyšlehat mascarpone se žloutky cca 80g cukru, citron. šťávou.
V druhé misce mouku, se zbytkem cukru, prdopeč., mlékem a nakonec bílkový sníh. Do hladka.
Do pečící keramické máslem vytřené misky nalít sněhovou směs (možno přidat kakao, pokud chcete míti spodní vrstvu tmavou :-). Na to rozmístit na plátky nakrájené hrušky, zasypat nasekanými mandlemi, čokokousky. Dát zapéci do vyhřáté trouby na 10min. Vyjmout a nalít mascarpone krém.. péci asi dalších 35min na 170st..





Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...