pátek 21. října 2011

Špenátový salát

Ty kozí sýry z Korsiky mi docela učarovaly..
Asi neminu šanci vyzkoušet nějaký nový nějak jinak.
Jelikož se mírně sychravé počasí dostavilo už i k nám.. lehce zvyšujeme přísun ovoce a zeleniny.. zatím stále možno čerstvé. Nejenom ze zahrádky, ale i ze zelinářských trhů.
A tak co třeba špenát!
Ale čerstvý!
K dokonalému salátu toho není třeba mnoho.
Stačí čerstvé špenátové listy (asi dvě velké hrsti), rajče (v mém případě jen polovina.. neb jeho průměr ppřesahuje 10cm a dužina se vyrovná tře běžným  rajčatům) a kozí sýr.

Nasek listy, nakrájet na kostičky rajče i sýr.
Promíchat v misce s olivolejem, solí, pepřem, balzamikem, třtinovým cukrem..
a pak už jen vychutnávat třeba s čerstvou bagetou, nebo v našem případě dalamánkem se sušenými rajčaty..

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...