úterý 4. října 2011

Jablečný koláč s mascarpone

Aby byly něco nového na zakousnutí..

S minimálními zásobami jsem se rozhodla vyzkoušet kombinaci jablek a mascarpone.

Pravda, není to příliš "kontaktní" kombinace. Mascarpone se vmíchá do těsta.. jablka vytvoří samostatnou vrstvu. Ale i tak myslím, že povedené! Nejlepší den po upečení..

Jak na to:
Jablka - čtyři - nastrouhat nahrubo, promíchat medem nebo hnědým cukrem.

Těsto - utřít tři vejce, hrnek cukru (třtinového), kelímek mascarpone (250g) tři lžičky másla. Přidat dva hrnky mouky, prdopeč, trochu vody (lžíci). Těsto je hustší. (můžete si ho samozřejmě "naředit" mlékem").

Do formy (hlubokého plechu) vetřít vrstvu těsta. Na to rozprostřít jablka. Pokapat rumem, nastrouhat trochu másla, vanilky.. Na to druhou vrstvu těsta.. (lehce se to patlá..)
Propíchnout vidličkou, možno poklást vločkami másla..

Péci asi 45min.

Těsto nasákne vlhost jablek.. na druhý den ještě lépe!
Koláč na velký plech - použít velké hrnky :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...