pondělí 8. srpna 2011

Drobenkový kynutý koláč

Tak nám dozrávají ryngličky..
Je jich zase mnoho a tak nemeškám a zadělávám na koláč.
Rádoby kynutý.. ale tak falešně.

Z pytliku sušeného droždí (kostky kvasnic) zadělám kvas v míse. Tzn. - nasypu asi 50g mouky, lžičku cukru, špetku soli, 200ml vlažného mléka a droždí. Vše řádně promíchám a nechám nakvasit. Asi tak 25min.
V druhé míse smíchám 2hrnky (400g) mouky, cca 100g tuku (půl napůl máslo x slunečnic. olej), hrnek cukru. Užmoulám do drobenky. Odložím si do hrnečku. Zbytek přimísím do kvasu. Přidám ještě jeden bílý jogurt. Těsto zamísím. Je poněkud řidší, ale přesto kompaktní.
Do vymazané formy (plechu) naliji těsto, pokladu rynglemi, zasypu vanilovým cukrem a drobenkou.
Peču ve vyhřáté troubě asi hodinu.. (dokud se neodloupnou okraje).

kokotková varianta



Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...