pátek 15. července 2011

Makovec ve formě

Tak jsem si řekla, že to zase zkusím. Kynutý makovec... Mám za sebou mnoho upečených, ale tento byl úplně nejlepší!
A v čem bylo to kouzlo? netuším.. ale abych to nezapomněla.. tak radši pečlivě
500g mouky (T45)
špetka soli
cca 50g cukru
3 žloutky
kvásek - sušené droždí, teplé mléko 250ml, lžička cukru, trochu mouky (řádně promíchat)
trochu asi tak 50ml slunečnicového oleje.

Víc nic. Kynutí - kvásek půl hodiny, těsto dvě hodiny.
Pak vyválet na (tři) placky zabalit makovou náplň. Rolky dát do formy. Trošku nahřát troubu na 60 stupňů, vypnout. Vložit do ní misku horké vody a rolky ve formě.
Hodinu kynout.

Vytáhnout, rozpálit troubu na 180.. péci potřené mlékem s olejem.. cca 50min. Upečené opět potřít.

A na makovou náplň jsem svařila mletý mák s cukrem, kafem a vodou.. (nebylo mléko). A s hrozinkama v rumu :-)
Byl naprosto měkký, vláčný.. vlhký :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...