neděle 24. července 2011

Chléb s olivou

Občas to chce změnu v pečivu...
Jelikož pečivo je nenahraditelnou součástí našeho jídelníčku..
a jelikož mám ráda pestrost nejenom v barvách..
a jelikož mám ráda olivy a pečení s domácím kvasem..

Přišel dnes experiment.. ne tak úplný.. přece jen kdosi v Itálii a nejenom tam peče foccaciu či co.. ale já peču jinak.
Smíchám cca 200g kvasu s 400g mouky (žitno-pšeničné)
zaliji 300ml kysaného mléka, přidám nasekané olivy, olivový olej (5lžic), slaninu na kousky, sýr na kousky, sůl..
řádně zamísím.. nechám kynout v teple (na termoforu) tak 2 hodiny
těsto by mělo být kompaktní lehce lepivé
plech s pečícím papírem pokapu olejem posypu hrubou solí na to vysypu těsto a roztáhnu do placky. placku opět potřu olivovým olejem.. posypu solí..
peču ve vyhřáté troubě na 200 cca půl hodiny..
večeříme s bílým vínem a lehce namáčíme v ochuceném (čili-čili) olivovém..


Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...