pondělí 13. června 2011

Karamelový dezert

Salko jsem si koupila kdysi dávno a pořád přemýšlela co  s ním. Nakonec jsem tedy posbírala všechny mlsné kalíšky a svařila ho dvě hodiny v plném hrnci vody na karamel.
Bylo to dobré už tak samo o sobě :-)
Ale z celé plechovky by se z nás asi stali čmeláci za chvilku.

Tak jsem upekla koláč ze
dvou hrnků mouky
hrnku mléka,
půl hrnku oleje,
jednoho prdopeč,
tří vajec,
hrnku cukru,
kakaa, trochu rumu.

A na koláč po vychladnutí natřela krém vyšlehaný z plechovky karamelového salka, půl hrnku smetany (kysané - crem fraish) a asi 50g měkkého másla.

Posypáno ovocem ze zahrádky, řádně vychlazeno..
servírováno se lžičkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...