pondělí 30. května 2011

Moruše na sirup

Zrají, je jich moc, jsou sladké a téměř nevypratelně barví..
Udělala bych marmeládu. Ale už bych ji z tadyma asi neodvezla.
Tak padla volba na sirup.
Zacukrovala jsem tedy moruše, zasypala citronem, nechala přes noc v chladu pustit šťávu.
Následující den jsem zalila vodou, svařila a pak doslazovala dle chuti.
Nakonec to byl poměr asi z 1kg moruší, 300g cukru - 2 litry sirupu.

Do skleniček přes sítko cedit horké..


3 komentáře:

  1. To zni dobre a je to lehke udelat jenom cemu nerozumim je zasypat citronem co tim je mysleno.

    OdpovědětVymazat
  2. sypu citronem - citron nakrajím na plátky (třeba tak 2 citrony) a ty nasypu na šťávu v hrnci :-) dělám takto více sirupů.. třeba i fíkový, broskvový, ostružinový.. ať se podaří!

    OdpovědětVymazat
  3. Dekuji za vysvetleni ,jen co dozrajou tak vyzkousim .

    OdpovědětVymazat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...