úterý 5. dubna 2011

Dušené v troubě

Tak zase po dlouhé době zkouším péci dušením. K tomu je potřeba především hrnec s poklicí. Nejlépe litinový. Nejlépe  Le creuset. Ale na takový si ještě budu muset našetřit. Každopádně mi dobře posloužil i Aga hrnec.
Na dušené maso je tedy nutné míti ho. Já měla vepřový hřbet. Naaranžovala jsem jej do hrnce s mrkví, bylinkama, šalotkou trochou vepřového sádla a soli.

Pekla v troubě. Dusilo se dlouze. 2 hodiny na 100 stupňů, další hodinu na 180. Pak jsem maso odkryla, lehce podlila a ještě asi půl hodiny nechala opéci kůrku. Ale stejně to nebylo křupavé. Naopak, tak měkkounké, že se rozpývalo na jazyku. Servírováno s rýží na čerstvém vzduchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...