sobota 5. března 2011

K večeři čerstvé pečivo a avokádová pomazánka

Jedním z chutných obejvů je pro mne bezesporu avokádo. Ta měkká tmavá hruška s krásně kulatým ořechem uprostřed. Když jej rozkrojím, často se neubráním a musím nutně posolit a lahodné sousto dát do úst. A pak druhé a třetí, a na pomazánku nebo dip můžu zapomenout :-) Tentokrát jsem se ale udržela a máslovou hmotu proměnila ve skvělou pomazánku. Stačí k tomu stroužek česneku, pár lžic kysané smetany, mořská sůl, špetka pepře, citrónu, oleje.. Nutné je avokádo hned pokapat citrónem jinak zhnědne. S dochucováním opatrně, aby se nepřebila samotná avokádovská chuť.

Můj milý občas orhnuje nos, ale někdy zase naopak vylíže misku až do dna. Tentokrát mu chutnalo, takže zase málem nezbylo na mne :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš názor.. sdílení

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...